PAS sürme sistemler, geniş iç mekanların yeterli düzeyde havalandırılabilmesi açısından son derece avantajlı olan, boyutlarıyla da iç mekana aydınlık kazandıran modellerdir. Bu sistemlerde sürme kanadı mevcuttur. Bu kanadın kullanılabilmesi için ise kasanın dışına doğru itilmesi gereklidir. Sistemin kullanılmasına ve avantajlarına yönelik detaylar ise aşağıda verildiği gibidir.
PAS sürme sistemler, işlevsel yönleri ve çok yönlülükleriyle ön plana çıkan sistemlerdir. Vasistas konumu ise bu durumun en temel göstergesidir. Vasistas konum, pencere kulbunun 90 derece yukarı doğru hareket edilmesiyle ulaşılan bir konumdur. Bu konumda pencerenin üst kısmı belirli bir açıya kadar açılmakta ve iç mekan için hava sirkülasyonu sağlamaktadır. Ancak PAS sürme sistemlerde vasistas konumuna gelebilmek için sürme kanadın kapalı olması gerektiği unutulmamalıdır.
Özellikle geniş hacimli iç mekanlarda ya da iç mekanın son derece kalabalık olduğu durumlarda yeterli havalandırmayı elde edebilmek oldukça zordur. Ventilation sistemi ise bu durumun önüne geçmek için özel olarak geliştirilmiştir. Bu sistemde pencere kanadının dört bir kenarını kadar 4 mm kadar uzaklaştıran bir mekanizma mevcuttur. Bu mekanizmanın temel amacı ise iç mekana giren havanın hacmini arttırmak ve kısa sürede iç mekan havalandırmasını sağlamaktır.
PAS sürme sistemler ile kullanıcıya sağlanan bir diğer kolaylık, otomatik kasaya oturma özelliğidir. Yeni geliştirilen bir mekanizma sayesinde belirli bir mesafeye kadar çekilen kanat, kasaya otomatik olarak kendi oturmaktadır. Özellikle uç noktada açık unutulan pencerelerin, çarpmaların önüne geçilebilmesi açısından bu özellik oldukça önemlidir.
PAS sürme sistemler için geleneksel pencerelerdeki gibi açılan kanat mekanizmaları yerine ray üzerinde sürülen özel mekanizmalar bulunmaktadır. Bu durumun hem pencere sağlığı hem de kişi sağlığı açısından önemli avantajları vardır. Özellikle rüzgar nedeniyle ortaya çıkan ani çarpmalar bu sayede önlenmektedir.